Köttfärslimpa
1 gul lök
1msk smör
600 gr köttfärs
2 ägg
1 dl smaksatt färskost
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar
1 pkt bacon
Ugn 175 grader
Skala och finhacka löken, stek löken i smör så den blir mjuk.
Blanda köttfärsen med ägg, färskost, vispgrädde, kalvfond, den stekta löken, salt och peppar.
Forma färsen till en limpa i en ugnsform.
Täck färsen med bacon.
Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
Broccolimos
Koka valfri mängd fryst broccoli
När den är mjuk, häll av vatten och mixa direkt i grytan.
Spä med smör och grädde till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
1 gul lök
1msk smör
600 gr köttfärs
2 ägg
1 dl smaksatt färskost
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar
1 pkt bacon
Ugn 175 grader
Skala och finhacka löken, stek löken i smör så den blir mjuk.
Blanda köttfärsen med ägg, färskost, vispgrädde, kalvfond, den stekta löken, salt och peppar.
Forma färsen till en limpa i en ugnsform.
Täck färsen med bacon.
Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
Broccolimos
Koka valfri mängd fryst broccoli
När den är mjuk, häll av vatten och mixa direkt i grytan.
Spä med smör och grädde till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar