söndag 14 augusti 2011

Köttfärslimpa och broccolimos

Dagens lunch - köttfärslimpa med broccolimos. Stekta kantareller som dottern plocka igår, samt tomater och gurka från svärmors växthus:)



Köttfärslimpa
1 gul lök
1msk smör
600 gr köttfärs
2 ägg
1 dl smaksatt färskost
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar
1 pkt bacon

Ugn 175 grader
Skala och finhacka löken, stek löken i smör så den blir mjuk.
Blanda köttfärsen med ägg, färskost, vispgrädde, kalvfond, den stekta löken, salt och peppar.
Forma färsen till en limpa i en ugnsform.
Täck färsen med bacon.
Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.

Broccolimos
Koka valfri mängd fryst broccoli

När den är mjuk, häll av vatten och mixa direkt i grytan.
Spä med smör och grädde till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar